Založ si blog

Oravská kapela prvýkrát na vinyle

Stručne, jasne, výstižne. Takto som zhodnotil, prvý dojem z obalu debutového albumu Fragments dolnokubínskej štvorice The Rising Sign. Informácie o albume, netreba pracne dolovať z vyčačkaného bookletu. Nájdeme ich spolu s piesňami na zadnej strane albumu.

Akonáhle som album vybral z ochranného obalu a otvoril ho. Všimol som si desať textov, rozmiestnených po vnútorných stranách celého obalu. Samotné cédečko má svoje miesto v strede otváracieho – digipack obalu.

Ten má na svedomí  talentovaná slovenská umelkyňa Andrea Lala. Tiché intro XI otvára priestor desiatim skladbám albumu. Niekde som dokonca čítal, že album Fragments je štyridsaťjeden minút jazdy v štýle Alicinej výpravy do krajiny zázrakov.

Súhlasím, pretože album nie je jednotvárny, Nájdeme na ňom piesne rôzneho  žánrového razenia. V piesni End of Line si prídu na svoje milovníci elektronických gitár. Album obsahuje aj niekoľko melancholicky ladených skladieb. Za všetky spomeniem napríklad pieseň Scripted Days. Táto skladba je druhým singlom z albumu.

Na internete rotuje aj v podobe lyric videa, ktoré pochádza z dielne amerického štúdia YOD Multimedia. Mňa potešila najpomalšia pieseň albumu Poppy Lane.

Dobre znie aj song Catch Me.  Jedenástku anglicky spievaných vecí uzatvára pieseň Forgotten Us. Všetky texty si chlapci napísali sami. Album Fragments vyšiel 15. novembra 2019 na bielo- čiernom vinyle, CD a v digitálnej podobe na všetkých streamovacích platformách. Nahrávali ho v neďalekom štúdiu Apollo Mastering, mstrovaný bol v berlínskom Artefacts a vydali ho v rakúskom vydavateľstve Mai Lei Bel.

 

 

Svety Katky Knechtovej

12.08.2021

Už pieseň Fea dávala tušiť, že sa pravdepodobne čoskoro na pultoch objaví nový album. Omyl, pretože táto skladba vyšla, ako bonus na albume Premeny, pred takmer piatimi rokmi. Nejde ani tak o radový album, ako skôr o kolekciu prearanžovaných vecí. Keďže Fea v tom čase doslova valcovala slovenské rádia, prečo ju na album opätovne nezaradiť. Fea je pesnička o láske z [...]

Zabudnutý debut Jany Kirschner

26.02.2021

Mnohí za jej prvotinu, bez rozmýšľania označia album v Cudzom meste (1999). V podstate sa tomu, ani veľmi nečudujem. Veď, práve piesne Modrá, V cudzom meste, či Žienka domáca. Dostali Janu Kirschner do širokého povedomia poslucháčov. Ale čo tak My Name Is Noname, Raj-aj-aj-aj-aj, Na Na Na? Alebo, ak by sme zašli hlbšie do histórie. Matne sa niektorým z nás, v mysliach [...]

Roxette ako na dlani

22.02.2021

Mal som v rukách niekoľko kompilačných albumov skupiny Roxette. Nikdy som však nebol spokojný, s neustále som “hundral“ nad tým, čo všetko by na poriadnej výberovke kapely, ktorá je na scéne niekoľko desiatok rokov malo byť. Som si samozrejme vedomý faktu, že piesne a samotné albumy podliehajú autorským právam Dokonca som sa zmieril aj s faktom, že na výberovkách, [...]

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Boris Hrudál

borishrudal@gmail.com Music and wind have something share. They´re invisible

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 68952x
Priemerná čítanosť článkov: 3283x

Autor blogu

Kategórie