Založ si blog

EvoLucie od skupiny Lucie

Nedávno sa mi dostal do rúk dlho očakávaný album EVOLUCIE od skupiny Lucie, ktorý vyšiel po šestnástich rokoch. Samotný album obsahuje celkom trinásť piesní. Od skupiny Lucie sa mi vždy páčili pomalšie veci, čoho dôkazom je skladba číslo tri s názvom Nejlepší, kterou znám.
Akýsi protestsong s názvom 1968, sa pravdepodobne nezmestil na Kollerovú poslednú dosku, ktorá je v podstate plná takýchto piesní. Skladba s rovnomenným názvom albumu, pod nešťastným číslom trinásť je príjemným zavŕšením celého albumu v podaní Roberta Kodyma. Zaujme aj pieseň Peněženka s poradovým číslom sedem.
Jedná sa o skladbu rýchlejšieho razenia, ktoré si mnohí pamätáme z prvých troch albumov skupiny Lucie.
Booklet, ktorý na albumoch plní funkciu informačnú by som v tomto prípade vôbec nehodnotil.
Ak sa stretne, dnešná doba digitálna s grafikom, nezbaveným spôsobilosti na právne úkony. Väčšinou to vizuálne dobre dopadne.
Škoda len, že dogipackový obal albumu. Je koncipovaný, tak, že vám booklet z neho hocikedy vypadne. Nedá sa totiž do obalu vložiť celý.
Tento menší nedostatok, nepokazí celkový dojem zo samotného albumu.

V poslednej dobe sa nám rozmohli albumy v tzv. digipackových obaloch. Na vizuál je to pekné, ale nepraktické. Starý, dobrý plast v tomto prípade nič nenahradí…

 

 

 

Svety Katky Knechtovej

12.08.2021

Už pieseň Fea dávala tušiť, že sa pravdepodobne čoskoro na pultoch objaví nový album. Omyl, pretože táto skladba vyšla, ako bonus na albume Premeny, pred takmer piatimi rokmi. Nejde ani tak o radový album, ako skôr o kolekciu prearanžovaných vecí. Keďže Fea v tom čase doslova valcovala slovenské rádia, prečo ju na album opätovne nezaradiť. Fea je pesnička o láske z [...]

Zabudnutý debut Jany Kirschner

26.02.2021

Mnohí za jej prvotinu, bez rozmýšľania označia album v Cudzom meste (1999). V podstate sa tomu, ani veľmi nečudujem. Veď, práve piesne Modrá, V cudzom meste, či Žienka domáca. Dostali Janu Kirschner do širokého povedomia poslucháčov. Ale čo tak My Name Is Noname, Raj-aj-aj-aj-aj, Na Na Na? Alebo, ak by sme zašli hlbšie do histórie. Matne sa niektorým z nás, v mysliach [...]

Roxette ako na dlani

22.02.2021

Mal som v rukách niekoľko kompilačných albumov skupiny Roxette. Nikdy som však nebol spokojný, s neustále som “hundral“ nad tým, čo všetko by na poriadnej výberovke kapely, ktorá je na scéne niekoľko desiatok rokov malo byť. Som si samozrejme vedomý faktu, že piesne a samotné albumy podliehajú autorským právam Dokonca som sa zmieril aj s faktom, že na výberovkách, [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Boris Hrudál

borishrudal@gmail.com Music and wind have something share. They´re invisible

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 68760x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Kategórie